Vädret Vallsberget

 

Sommaraktiviteter

Under sommarhalvåret erbjuds rullskidbana, skyttebana, promenad- och joggingspår, naturpasset, bilbingo med mera.

 

Bilbingo passar för såväl barn som vuxna och äldre. Du kan vara kvinna, man, tjej eller kille. Gillar du att umgås, tävla eller vinna pengar så kommer du att uppskatta att glädjen i att spela bingo i bil. Bilbingo torsdagar under sommaren med start efter midsommar.

 

Här finns en Pilgrimsled där vi hoppas att den friska luften, den vackra naturen och texterna efter leden, som är hämtade ur Frälsarkransen@ ska bidra till eftertänksamhet och återhämtning. Vid ledens slut finns möjlighet att vila ut vid en högt belägen eldplats, nu är det din tur att ge dig ut på din resa!
Leden har en sträckning på 5,5 km.
Texterna utefter leden finns både på svenska och engelska.
Frälsarkransens armband med information finns att köpa bl a hos Piteå Turistbyrå.


Är du less att ligga på stranden? Ta en orienteringsrunda ut i naturen. Ett Naturpass är lagt runt anläggningen. Naturpasset står för en trivsam skogsvistelse med kartan i handen. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna. Samtidigt som du får frisk luft och motion bidrar aktiviteter som Naturpasset till bättre hälsa och ökat välbefinnande. Naturpasset för Vallsberget kommer att säljas hos Piteå IF, Apoteket Renen och Piteå Turistbyrå.

 

Vallsberget som berg
Vallsberget strax öster om Svensbyn, ett av de mest besökta utsiktsberget i Piteå, även om besökarna inte åker dit för utsikten i första hand. Här finns Piteås alpinanläggning med tre nedfarter på bergets nordöstra sida ner mot Svensbyfjärden. Från toppen ca 110 meter över havet med man vidsträckt utsikt över Piteå.

Vallsberget är ett ganska vidsträckt berg med en flack topp och utan framträdande branter och stup.

Toppen ligger vid slalombackens övre ände på bergets nordöstra sida det är också där som berget är som brantast. Svagast lutningar uppvisar berget på den sydöstra sidan. Vid slalombackens övre del hittar man också de bästa utsikterna, här finns ett utsiktstorn samt att tävlingsbackens startramp kan också få tjänstgöra som utsiktstorn. Utöver de tre nedfarterna och två parallella liftar på bergets norra sida finns också längdskidspår och elljusspår på och runt Vallsberget, även högt uppe nära toppen. 

 

Dela:

LINDBÄCKSSTADION


Lindbäcksstadion (fd Vallsberget) kan under vinterhalvåret erbjuda: tre nerfarter, två liftar och fina längdspår,
skidskyttebana, barnbacke och FUN Park ger dig och dina närmaste en snöfylld och spännande
vinterupplevelse. Här får skidbenen sitt. Under sommarhalvåret erbjuds rullskidbana, skyttebana,
promenad och joggingspår, naturpasset, svampplockarturer, bilbingo m.m.